Aš: Zastupitelé schválili rozpočet na rok 2018, mj. se budou modernizovat dvě sídliště

01.01.2018 16:27

Zastupitelstvo města Aše dalo na doporučení rady města a na svém posledním zasedání v roce 2017 schválilo rozpočet města na rok následující.

Aš: Zastupitelé schválili rozpočet na rok 2018, mj. se budou modernizovat dvě sídliště
Foto: wikipedia
Popisek:

Rozpočet je koncipován jako schodkový, příjmy jsou ve výši cca 249 miliónů korun, výdaje ve výši cca 371 miliónů korun. Schodek ve výši cca 122 miliónů korun je kryt prostředky z minulých let. Rozpočet na rok 2018 byl na úřední desce vyvěšen od 5. 12. 2017, odkdy měli občané možnost vznášet připomínky nebo návrhy. Do data konání zastupitelstva nebyla vznesena žádná připomínka.

Schválený rozpočet každoročně obsahuje položky týkající se investičních akcí. Největší investiční akcí roku 2018 bude revitalizace sídliště Mikulášská, Příbramská, na kterou je v rozpočtu 60 miliónů korun. Dnes už víme, že akce vyjde výrazně levněji, když výběrové řízení cenu z projektové dokumentace „srazilo“ až na 43,1 Kč (včetně 21 % DPH). Tuto sumu nabídl vítěz výběrového řízení, stavební společnost Vodohospodářské stavby Teplice. Další již schválenou investicí je stavba parkoviště a úpravy v sídlišti Tesařská. Zde je rozpočtováno 8 miliónů, výběrovým řízením se podařilo cenu snížit na 4,4 mil. Kč (včetně DPH). Výběrové řízení vyhrála společnost STAMOZA Cheb. Výsledky výběrových řízení schválila rada města na mimořádné schůzi 20. 12.

Další připravované akce roku 2018 dosud výběrem zhotovitelů neprošly. V seznamu je například stavba parkoviště u městského úřadu, parkoviště u domu s pečovatelskou službou a rekonstrukce úpravny vody v Horních Pasekách. Počítáno je také s modernizací učeben ve všech třech základních školách a také Městského domu dětí a mládeže Sluníčko. Na tyto akce je požádáno o evropské dotace. Provádět se bude také dendrologický průzkum dřevin v sadech Míru.

Akcí z roku 2017 je přestavba části Kulturního centra LaRitma na základní uměleckou školu, včetně úprav okolí, na kterou rozpočet pamatuje částkou 30 miliónů korun. Stavbu provádí společnost RMC STAVBY Cheb. Hotovo má být koncem května 2018.

Celkem je v rozpočtu roku 2018 na investiční akce 138,63 miliónu korun.

Další položku v části věnované investičním akcím tvoří projektové dokumentace a studie. Na PD je v rozpočtu připraveno 6 miliónů korun. Projektovat se bude například zázemí fotbalového stadionu Střelnice, rekonstrukce ubytovny v Nedbalově ulici a rekonstrukce komunikací v ulicích Údolní, Republikánská a Na Stráni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…