Aš chce podpořit studenty technických oborů

04.09.2015 21:32

Ve středu se na radnici v Aši konala další schůzka vedení města se zástupci významných místních zaměstnavatelů a Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje. Bylo to už několikáté jednání o situaci v zaměstnanosti na Ašsku, kde dlouhodobě chybí zejména absolventi technických oborů s výučními listy či maturitou.

Aš chce podpořit studenty technických oborů
Foto: wikipedia
Popisek:

„Snažíme se přesvědčovat rodiče a žáky vycházející ze základních škol, aby se zamysleli nad perspektivou možnosti zaměstnání na Ašsku. Letos už máme za sebou třetí setkání rodičů, zaměstnavatelů a zástupců technických škol, ale výsledek není stále dobrý,“ uvedl starosta Aše Dalibor Blažek. „Řada dětí odchází studovat mimo region maturitní obory, ve kterých tu nenajdou uplatnění. Stále trvá stav, kdy je výuční list brán jako něco podřadného,“ doplnil.

Aš chce proto, ve spolupráci se zaměstnavateli a hospodářskou komorou, vytvořit informační systém, ze kterého se rodiče například dozvědí, za jakých podmínek budou moci žáci na studium získat finanční podpory a jaká je čeká u místních firem perspektiva. Přitom se rýsuje možnost stipendií až ze tří zdrojů – od zaměstnavatelů, města Aš a také Karlovarského kraje.

„Ano, přemýšlíme, že bychom také my, za přesně daných podmínek, finančně podpořili studenty vybraných oborů,“ doplnil starosta Blažek.

Pro žáky by připravovaná podpora neznamenala jen finanční výpomoc, ale také jistotu zaměstnání po skončení studia.

Další jednání zástupců hospodářské komory, zaměstnavatelů, vedení radnice, ředitelů základních škol a jejich výchovných poradců se uskuteční ještě v tomto měsíci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…