Benešov: Městem projela poslední "děkovačka"

15.05.2020 10:13

I za deštivého a na květen velmi chladného počasí se ve středu 13. května vydalo nemálo občanů do benešovských ulic. Ti další čekali na svých balkonech a v oknech. V rukách měli mnozí transparenty se slovy: Děkujeme. Benešov se těšil na poslední jízdu složek IZS, MěP, SDH a tentokrát i TS.

Benešov: Městem projela poslední "děkovačka"
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Na podvečer 13. května 2020 byla naplánovaná poslední "spanilá" jízda lidí v první, ve druhé i třetí linii. Poděkování, které se svezlo na velmi soudržné vlně, kterou nastolila facebooková skupina Benešovsko tleská v osm. Tento počin udržoval každovečerně pozornost mnoha benešovských občanů, kteří každý večer na svých balkonech, v oknech domů nebo třeba před domem či na procházce potleskem všem děkovali.

Co bylo cílem této rychle rozrostlé skupiny čítající mladou, starší, ale i nejstarší generaci? Pro mnohé z nás obyčejné DĚKUJEME, slovo, které nabralo v minulých týdnech, co do rozměru i obsahu na své velikosti. A to nejen u nás v Benešově.

Jak lze vyslovit díky z okna či balkonu? Zamáváním, hudbou nebo spojením dvou rukou v rytmu, kterému se říká POTLESK.

"Ahoj Lidičky, než vstřebám tu krásu, musím se přiznat že jsem měl slzy v očích. Chtěl bych ještě jednou poděkovat všem složkám a lidem kteří jsou v první linii. Tato poslední jízda byla něco neskutečného a doufám, že naše soudržnost bude nadále pokračovat i po této zkušenosti. A nebudeme k tomu potřebovat nějakou nemoc. ALE HLAVNĚ DĚKUJI VÁM! ZA VŠECHNO, ZA PODPORU! BENEŠOVSKO TLESKÁ V OSM!" Takto prožil poslední jízdu zakladatel facebookové skupiny Benešovsko tleská v osm Jaroslav Němeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…