Benešov: ProSÍŤováním k rozvoji služeb pro ohrožené děti a jejich rodiny

01.12.2017 9:57

V současné době systém péče o ohrožené děti prochází transformací, neboli odklonem od ústavní péče směřujícím k rozvoji služeb na podporu ohrožených dětí a rodin v jejich přirozeném prostředí tak, aby mohlo dítě v prvé řadě zůstat doma a nemuselo být zbaveno práva na bezpečí a výchovu ze strany svých rodičů.

Benešov: ProSÍŤováním k rozvoji služeb pro ohrožené děti a jejich rodiny
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

V Praze proběhla konference k rozvoji služeb pro ohrožené děti a jejich rodiny. Jednalo se o odbornou konferenci v rámci aktivity č. 1 „ Podpora a rozvoj služeb v oblasti sociálně-právní ochrany dětí“ v projektu „Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí“. Jde o důležitou aktivitu, jejíž hlavním cílem je podpora síťování služeb pro ohrožené děti a jejich rodiny, s důrazem na systémovost, návaznost a provázanost služeb a jejich preventivní charakter, a dále podpora a rozvoj inovativních a preventivních služeb pro ohrožené rodiny a děti.

Cílem celé konference bylo představit projekt a aktivitu, přinést zahraniční dobrou praxi práce s ohroženými dětmi a rodinami ze Severního Irska, představit analýzu inovativních postupů a služeb pro členy rodiny a děti v ČR a v neposlední řadě propojit odborníky na téma síťování, mezioborového sdílení a rozvoje služeb pro ohrožené děti a jejich rodiny.

Programu konference se také zúčastnila Ing. Mgr. Iveta Turková, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví MÚ v Benešově, která hovořila o zkušenostech se síťováním a jeho dopadech v rámci ORP Benešov.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…