Benešov: Řídím, piji nealko pivo

13.07.2017 15:17

V průběhu akce policisté zkontrolovali více jak třicet řidičů. Ani jeden z nich neřídil pod vlivem alkoholu.

Benešov: Řídím, piji nealko pivo
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

V pondělí se policisté dopravního inspektorátu Benešov společně s policistkou z oddělení tisku a prevence zúčastnili celorepublikové preventivní akce ,,Řídím, piju nealko pivo“. Současně s promotéry akce ze Svazu českých pivovarů a sladoven oslovili několik řidičů.

Tentokrát se s nimi řidiči mohli setkat na silnici I/3 u Benešova, ve směru na Tábor, kde kontrolovali bezpečnost silničního provozu. V průběhu akce policisté zkontrolovali 33 řidičů. Každý z nich musel předložit doklady potřebné pro řízení a provoz motorového vozidla. Následovala kontrola samotného vozidla a dechová zkouška řidiče kvůli zjištění přítomnosti alkoholu. Ani u jednoho nebyla dechová zkouška pozitivní, což je uspokojivý výsledek. Pár pokut ale policisté přece jen uložili. Tři řidiči byli pokutováni ze přestupek v dopravě. Jeden řidič byl policisty řešen za jízdu bez řidičského oprávnění. Toho bude dále projednávat příslušný správní orgán. Řidiči, kteří při kontrole měli vše v pořádku, dostali za odměnu od promotéra ze Svazu českých pivovarů a sladoven nealkoholické pivo a jednorázový alkoholtester.

Cílem tohoto projektu je upozornit řidiče na rizika spojená s užíváním alkoholu před nebo během jízdy a současně tak snížit rizika dopravních nehod zapříčiněných osobami pod vlivem této návykové látky. Vštípit řidičům, že nealkopivo je jedna z možností zodpovědného pití a následného řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…