Benešov: Sociální pracovnice na semináři s PhDr. Andrejem Drbohlavem

18.02.2018 19:02

V Benešově proběhla druhá odborná přednáška pro sociální pracovnice Odboru sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Benešov s PhDr. Andrejem Drbohlavem – lektorem pro odbornou, ale i širokou veřejnost a pro zaměstnance v pomáhajících profesích.

Benešov: Sociální pracovnice na semináři s PhDr. Andrejem Drbohlavem
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Tématem přednášky bylo pokračování již předchozího školení ze dne 8. 12. 2017, nyní jako „Agresivní jedinec II.“. Toto téma je pro sociální pracovnice velmi důležité, neboť se s ním profesně dost často setkávají a potřebují s ním umět správně zacházet.

V obsáhlé přednášce, která úzce navazovala na první část, hovořil lektor o vybraných přístupech vývojových a náhlých subtypů agresivní polymorfní patologie chování a osobnosti se specifickými přístupy k impulzivně agresivním jedincům. Dále poukázal na jednotlivé profily agresivní osobnosti, spouštěcí mechanismy a výběr oběti. Rovněž uvedl sociální dynamiku převážně agresivní skupiny např. ve výchovných ústavech s léčebně pedagickým režimem) a neagresivní skupiny s individuálními či sdruženými agresory (např. ve škole). Seminář zakončil analýzou rizik, slabých a silných stránek agresora, skupinovou dynamikou vs. individuální přístup zejména ve vztahu k ústavnímu zařízení.

V  průběhu celodenního setkání se sociální pracovnice dozvěděly mnoho zajímavých a užitečných informací, které využijí v rámci své profese.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…