Benešov má novou tělocvičnu pod širým nebem

21.09.2018 15:18

V prostředí benešovské Sladovky bylo v úterý 18. září 2018 slavnostně otevřeno další sportoviště, zaměřené na sportovní vyžití v přírodě. To zcela zapadá do kontextu vznikajícího moderního sportovně-relaxačního areálu na Sladovce.

Benešov má novou tělocvičnu pod širým nebem
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

„Jsem moc ráda, že si autoři této myšlenky stáli za svým, a že nepolevili, i díky nim můžeme dnes toto krásné a moderní hřiště otevřít,“ řekla radní Benešova Jaroslava Pokorná Jermanová. Velké množství cvičebních prvků zde vyrůstá z modrého tartanu a svým uživatelům nabízí to nejmodernější, co si v současnosti lze v oblasti venkovních tělocvičen představit.

Součástí krátkého programu byla workoutová, cossfitová a parkourová exhibice. Hostům a školákům jí přišli ukázat špičkoví čeští sportovci a reprezentanti. Někteří z nich pomáhali vybírat, jakou bude mít hřiště v Benešově podobu.

„Toto sportovní hřiště stojí na ploše sedmi set metrů čtverečních a patří k největším svého druhu,“ dodal starosta města Petr Hostek, který věří, že sportovně aktivní veřejnost tento druh moderního cvičení pod širým nebem uvítá a hlavně, že se skupina zájemců o tento druh sportu brzy v Benešově rozroste.

Investorem unikátního hřiště se stalo město Benešov, stavební práce provedla Enuma Elis s. r. o. a vysoutěžená cena byla vč. DPH: 6.000.971 Kč. Správu hřiště budou mít na starosti Městská sportovní zařízení.

Další sportoviště na Sladovce:
• Otevřená – Dětské dopravní hřiště, Dětské hřiště, Hřiště s „ Umělkou“
• V realizaci - Atletický stadion, Pumptrack, Tenisové kurty
• Čekají na realizaci – Skatepark, Horolezecká stěna, Cyklostezka a Inline dráha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…