Benešov nabízí občanům bez přístřeší náhradní prostory pro přenocování

23.02.2018 19:03

Noclehárnu, jejíž nová podoba i charakter je t.č. ve výstavbě, supluje možnost přenocování v teple a suchu v opravených prostorách bývalé benešovské šatlavy, kde sídlí organizace CestoKam s. r. o.

Benešov nabízí občanům bez přístřeší náhradní prostory pro přenocování
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

V Benešově se otevřela možnost přespání v prvním patře bývalé šatlavy až pro 6 občanů bez přístřeší .

Klienti mají možnost přicházet do zařízení ve třech intervalech, kdy první možnost vstupu za doprovodu služby je ve 20:30 hod a poslední ve 21:30 hod. 

Ve čtvrtek dne 15. 2. 2018 jsem zařízení ve večerních hodinách navštívila a vstoupila spolu se dvěma klienty ve 21:00 hod., tři další již v tuto dobu v noclehárně spali.

Klienti využívají k přespání vytopené místnosti, uvnitř kterých je čisto, jsou zde k dispozici matrace, přikrývky, polštáře, stůl, židle, na chodbě pak možnost uvaření čaje, kávy, dále pitná voda.

Službu konající personál dle svého vyjádření zatím nemá žádnou negativní zkušenost s klienty, kteří dosud v noclehárně strávili noc, naopak lidé jsou rádi za možnost odpočinku v důstojném prostředí a někteří zde přespávají pravidelně.

V době, kdy teploty padají pod bod mrazu, je pro naše klienty pobyt venku, ve stanu či v jiném nevyhovujícím prostředí přímo život ohrožující, tato pomoc ve městě je proto nezbytná. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…