Beroun: Jak to bude s letošním adventem

27.11.2021 20:12 | Tisková zpráva

Vyhlášení nouzového stavu a zpřísnění opatření vlády pro konání hromadných akcí zasáhly do připravovaného adventního programu snad ve všech městech. I Beroun musel své plány přizpůsobit platným nařízením.

Beroun: Jak to bude s letošním adventem
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Rozsvícení vánočního stromu se proto bude muset letos obejít bez účasti veřejnosti a doprovodného programu. Stejně jako loni ho pro vás natočíme společně se zdravicí představitelů města. Záznam pak najdete na našem webu a youtube. A na co dalšího se můžete těšit.

Pro děti jsme instalovali venkovní kluziště, i když tentokrát nemůže být otevřena půjčovna bruslí a kapacita kluziště bude omezena na 15 osob. Snad se nám podaří uhájit i kolotoč, který bychom dezinfikovali stejně jako na jaře dětská hřiště horkou párou a speciálním nástřikem s účinností až 30 dní. Ve spolupráci s AVE navíc kolotoč oplotíme a budeme věřit, že ho děti budou moci po celý advent využívat.

Trhy budou probíhat v režimu platných opatření a za dodržování hygienických opatření od úterý do soboty v souladu se schváleným tržním řádem. Zachovány by tak měly být i farmářské trhy. Platí však zákaz prodeje alkoholu a konzumace jídel v protorách tržiště.

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí

U vánočního stromečku je tradičně umístěn dřevěný betlém, který čítá již 26 postaviček. Vedle něj pak najdete koutek se živými zvířátky a Ježíškovu kancelář, kam si můžete přijít pro originální pamětní razítko Ježíškovy pošty. Nový adventní hrnek, který uzavírá naši sérii čtvero ročních období, si se svařeným vínem ani letos na vánočních trzích nekoupíte, ale v prodeji bude v infocentru společně s dalšími třemi z této série.

Doprovodný kulturní program, který na letošní rok městské kulturní centrum připravilo, se přesune z Husova náměstí do zahrady Muzea berounské keramiky. Ruší se pouze avizované představení Čertovský advent s obřími loutkami, které hygiena zavrhla stejně jako program na Husově náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…