Beroun: Knihovna připravila na březen novinku, půjčování her

03.03.2018 7:36

Městská knihovna v loňském roce evidovala 3140 aktivních čtenářů. Podle slov ředitelky Hany Ludvíkové se tento počet oproti roku 2016 zvýšil, a to především zásluhou dětských čtenářů.

Beroun: Knihovna připravila na březen novinku, půjčování her
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

„Zaznamenáváme trvalý nárůst dětských čtenářů, což nás těší. Proto se také berounská knihovna zapojila do nově vznikajícího projektu Bookstart, který je určen nejmenším dětem. Jeho cílem je výchova ke čtenářství,“ uvedla Hana Ludvíková.

Počet výpůjček v loňském roce dosáhl počtu 110 259. Čtenáři si mohou knihu rezervovat telefonicky, e-mailem nebo elektronicky přímo na webových stránkách knihovny. Městská knihovna se také otevřela novému fenoménu, audioknihám. „V loňském roce jsme se intenzivněji zaměřili na tuto oblast a setkali jsme se s velkým zájmem. V současnosti máme v nabídce téměř 300 audioknih, postupně ji budeme dále rozšiřovat,“ konstatovala Hana Ludvíková.

Hry pro děti, dospělé i celé rodiny

A přiblížila i další novinky, které knihovna pro čtenáře připravuje. „Na ministerstvu kultury máme podanou žádost o dotaci na půjčování elektronických knih. Pokud budeme s žádostí úspěšní, chtěli bychom nakoupit dvě čtečky a zajistit půjčování e-knih,“ uvedla ředitelka knihovny.

Další zajímavostí, která začne platit už od března letošního roku, je půjčování společenských her. „Nechali jsme se inspirovat jinými knihovnami, kde tato doplňková služba skvěle funguje. Doufáme, že bude zájem i u berounské veřejnosti,“ dodala Hana Ludvíková. Knihovna bude nabízet společenské hry pro děti, dospělé i celé rodiny.

Bližší informace o všech službách naleznou zájemci na webových stránkách Městské knihovny Beroun (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…