Beroun: Město jedná s developerem o přístupové cestě pro stavební stroje

25.02.2020 13:59

V lokalitě Na Veselé v prostoru mezi golfovým hřištěm a Višňovkou plánuje investor zahájit výstavbu rodinných domů. Stavební práce by měly být zahájeny ještě v letošním roce.

Beroun: Město jedná s developerem o přístupové cestě pro stavební stroje
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Územní povolení na projekt bylo vydáno již před deseti lety, v minulém roce byl ale projekt přepracován, developer zmodernizoval plánované stavby a snížil počet bytových jednotek. Vedení města Beroun nyní s developerem vyjednává podmínky, aby dopad nové výstavby na místní obyvatele byl co nejnižší. Jedná se především o průjezd stavebních strojů rodinnou zástavbou na Závodí.

„Nechceme, aby se těžká stavební technika pohybovala v ulicích od křižovatky Slavašovská – Pražská a pokračovala ulicí Na Veselou. Především ulice Na Veselou svými parametry neodpovídá průjezdu nákladních aut. V nejužším místě je široká jen přibližně pět metrů a navíc zde nejsou chodníky, které právě kvůli nedostatečnému prostoru nelze vybudovat. Proto jsme s developerem vyjednali, že tato vozidla budou využívat silnici od Zabitého směrem na golfové hřiště,“ upozornil místostarosta Michal Mišina. Jak dále upozornil, tato komunikace by měla být dokončena v jarních měsících letošního roku.

V souvislosti s jejím dokončením město Beroun uvažuje o dopravních úpravách ulice Na Veselou. „Zvažujeme tuto silnici převést na jednosměrnou nebo zakázat průjezd,“ přiblížila možné úpravy starostka Soňa Chalupová. Tyto úpravy by vedly ke zklidnění dopravní situace v této části města a zvýšení bezpečnosti chodců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…