Beroun: Na Závodí se instalují nové lampy veřejného osvětlení

21.10.2020 19:53

Podchod pod železniční tratí v ulici Svatojánská na Závodí bude mít ještě letos nové osvětlení včetně přístupových schodišť. Zároveň projde potřebnými stavebními úpravami.

Beroun: Na Závodí se instalují nové lampy veřejného osvětlení
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

„Špatným stavem podchodu jsme se začali zabývat na základě informací od obyvatel této lokality. Podařilo se mně domluvit spolupráci a součinnost se Správou železniční a dopravní cesty, která je majitelem podchodu. Město se bude podílet na této investici vybudováním nového osvětlení, které bude napojeno na veřejnou síť. Vlastník pak zajistí odvodnění, opravy stěn a schodiště,“ vysvětlil místostarosta Michal Mišina.

V současné době již probíhají první stavební přípravy pro instalaci lamp. Dokončení celého osvětlení podchodu se předpokládá do poloviny listopadu.

Dalším místem, kde město instaluje nové veřejné osvětlení, je ulice Brožíkova. Celkem zde přibyde pět nových lamp. „Součástí této investice, s jejímž dokončením se počítá do konce listopadu, je i nasvícení přechodu pro chodce těsně za křižovatkou Brožíkovy a Vrchlického ulice,“ dodal Michal Mišina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…