Beroun: Na špičce ostrova hrozí nebezpečí pádu stromů

10.01.2022 18:55 | Tisková zpráva

Na berounském ostrově úplně ve špičce za tenisovými kurty a dálničním mostem došlo k poškození kmenů vzrostlých topolů.

Beroun: Na špičce ostrova hrozí nebezpečí pádu stromů
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Nejedná se o vandalismus, ale o okus bobry, kteří si v zimě hledají potravu. Prostor již městská policie uzavřela páskou se zákazem vstupu, dodržování bude každý den kontrolovat. 

Anketa

Jste pro zrušení covid pasů, tedy pro to, aby neočkovaní mohli volně chodit kamkoliv?

89%
9%
hlasovalo: 24379 lidí

Stromy by při silnějším větru mohly spadnout a zranit například pejskaře, kteří do těchto míst chodí své psy venčit. V některých případech může bobr i zaútočit na člověka, pokud se cítí ohrožený.

Možná opatření jsme konzultovali s ochránci přírody, kteří doporučili stromy nekácet. Bobři by se v tomto případě zaměřili na další zdravé stromy. Do těchto míst jsme ve spolupráci s AVE nechali navést také větve stromů vzhledem k tomu, že potravu bobrů tvoří mimo jiné právě zelené větvičky, rádi si pochutnávají i na lýku.

CHKO Český kras populace bobrů na vodních tocích v okolí Berouna mapuje včetně bobřích hradů, které si tito zavalití hlodavci s hustou srstí a dlouhým plochým ocasem staví ve vodě jako své příbytky. Bobr je přísně chráněným živočichem a v přírodě nemá přirozeného nepřítele. Bobři se na berounský ostrov dostali pravděpodobně korytem Litavky z Červeného potoka, kde byl u Zdic bobří příbytek také zaznamenán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…