Beroun: O mobiliáři pro cyklostezku rozhodne veřejnost

08.03.2014 7:33

Originální lavičky, rozcestníky či jiný dřevěný mobiliář doplní ještě v letošním roce cyklostezku vedoucí z Berouna ve směru do Srbska a na Hýskov.

Beroun: O mobiliáři pro cyklostezku rozhodne veřejnost
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

O tom, co konkrétně na cyklostezce přibude, mohou navíc rozhodnout sami obyvatelé či návštěvníci Berouna. Na webových stránkách občanského sdružení Nezevli najdou celkem čtrnáct návrhů studentů architektury, pro které mohou hlasovat. Město Beroun tento jedinečný projekt nazvaný Nezevli jen tak, udělej zevlítko! podpořilo v rámci kulturních dotací částkou 43 200 korun.

„Za příznivého počasí je berounská cyklostezka plná lidí, kteří vyrážejí na projížďku, chodí běhat nebo jen tak na procházku. Aby si měli kde sednout, kde se společně zastavit, odpočinout nebo si nazout brusle, rozhodli jsme se zorganizovat workshop na návrh funkčního mobiliáře,“ uvedla jedna z organizátorek akce, studentka 5. ročníku architektury Eva Kubjátová s tím, že podobnou akci před časem úspěšně zorganizovali v nedalekém Srbsku.
 Pro umístění laviček, židlí či jiného navrženého mobiliáře organizátoři na základě atraktivity vytipovali celkem 12 míst podél řeky ve směru na Srbsko i Hýskov, mezi kterými si mohli účastníci vybrat.

Čtrnáct návrhů, mezi kterými najdete netradiční odpočívadla, lavičky, rozcestníky či „randítka“, si nyní mohou zájemci prohlédnout na webu a pro jeden či více návrhů hlasovat. A to až do 20. května. V dubnu budou jednotlivé návrhy k vidění také v městské knihově, i tam pro ně mohou návštěvníci hlasovat.
 „Vítězné návrhy pak budeme vytvářet během workshopu od 27. do 29. června na náměstí Joachima Barranda,“ upřesnila Eva Kubjátová. Obyvatelé Berouna se navíc budou moci zapojit i do doprovodného kulturního programu nebo do samotné realizace vybraných projektů přímo na místě. Na každém vyrobeném objektu budou poté uvedena jména všech, kteří se na něm podíleli návrhem, fyzickou prací či jinak – například věnováním materiálu. Tím se po zkušenostech z minulého roku opět staly dřevěné palety. Na každý projekt jich může autor spotřebovat maximálně 10 kusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…