Beroun: Přístavba základní školy je hotová, teď už bude patřit žákům

14.11.2019 9:15

Přístavba pavilonu 2. ZŠ a MŠ v Preislerově ulici byla ve středu 13. listopadu slavnostně otevřena.

Beroun: Přístavba základní školy je hotová, teď už bude patřit žákům
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Na nový areál školy se přijeli podívat poslankyně Věra Kovářová a poslanec Jan Skopeček, zástupce Ministerstva pro místní rozvoj Lukasz Krymský a radní Středočeského kraje Martin Herman. Beroun reprezentovali starostka Soňa Chalupová s oběma místostarosty Michalem Mišinou a Dušanem Tomčem, ale také radní, zastupitelé a ředitelé mateřských a základních škol z Berouna i okolí. 

Přístavba, která začala na jaře minulého roku, si vyžádala zhruba 84 milionů korun. Díky dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj a příspěvku ze státního rozpočtu bude ale tato přístavba stát město jen desetinu celkové ceny.

Nový školní areál přinesl nejen nový hlavní vchod a tolik potřebné šatny pro děti, ale především sedm nových odborných učeben včetně dílen. Nechybí ani prosklený tunel, který propojuje v prvním patře novou i původní budovu. Při slavnostním otevření zely zatím chodby i učebny prázdnotou, to vše se ale změní už v příštích dnech, kdy zde začne výuka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …