Beroun: Závodská základní škola už září novou fasádou

21.02.2020 16:59

Beroun si může připsat další úspěch, tentokrát v souvislosti s rekonstrukcí závodské základní školy. Vedení města se podařilo se společností ČEZ dojednat zkrácení doby výstavby trafostanice o čtyři měsíce.

Beroun: Závodská základní škola už září novou fasádou
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Bez nové trafostanice by mohlo být otevření nová přístavby ohroženo. Pro trafostanici našli pracovníci městského úřadu ve spolupráci s techniky ČEZ v lokalitě jediné vhodné umístění. V přilehlém parku bude kryta zelení a tedy bude minimálně rušit okolní prostředí.

„Trafostanice přináší pozitiva i pro obyvatele v okolí školy, protože dojde k posílení přívodu elektrické energie do celé oblasti,“ upozornila starostka Soňa Chalupová.

A jak to vypadá se samotnou rekonstrukcí školy? Ačkoli kvůli výstavbě trafostanice došlo k mírnému skluzu stavebních prací, nové prostory by přesto měli žáci začít využívat od nového školního roku.

„Nejprve bude otevřena nová jídelna a učebna v prvním patře přístavby. Pokud půjde vše podle plánu, provoz se zahájí ještě před koncem tohoto školního roku,“ uvedl místostarosta Michal Mišina v průběhu kontrolního dne.

Stavební práce budou vrcholit o prázdninách. Od září se školáci mohou těšit nejen na nové učebny, ale také na tělocvičnu, šatny a moderní sociální zařízení. Součástí rekonstrukce je i výstavba výtahu, škola tak získá bezbariérový vstup do všech pater.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…