Beroun: Zimní stadion je uzavřen

10.03.2016 14:16

Zimní stadion je od dnešního poledne pro veřejnost uzavřen. Byly zrušeny veškeré sportovní tréninky, které se zde měly konat. Důvodem je přerušení dodávky elektrického proudu.

Beroun: Zimní stadion je uzavřen
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

„Společnost ČEZ objekt zimního stadionu odpojila, domníváme se, že kvůli dluhům provozovatele,“ řekl starosta Ivan Kůs. Na místo se byl společně se starostou podívat velitel Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje Pavel Šimek a také zástupce provozovatele objektu, a to kvůli nebezpečí úniku čpavku spojeného s přerušení dodávky elektřiny. Tento plyn, který zajišťuje chlazení ledu, je zdraví nebezpečný a jeho případný únik by mohl mít nemalé následky. Při vypnutém proudu hrozilo, že se čpavek zahřeje a z potrubí pod ledem se uvolní.

„Zástupci společnosti ČEZ na výzvu města slíbili, že dodávku proudu provizorně obnoví a to až do doby, než správce objektu plyn přečerpá. Momentálně právě tento proces probíhá. Únik čpavku tedy nehrozí,“ dodal starosta. Na budově stadionu je nyní uveřejněna informace, že z technických důvodů je zimní stadion do odvolání uzavřen. Sportovní kluby, které měly v nejbližších dnech na stadionu trénovat, byly s touto zprávou seznámeny. O situaci bude městský úřad veřejnost průběžně informovat.

„Nastalou situaci vnímám jako selhání provozovatele zimního stadionu. Město své závazky k němu plní. Pokud je odpojení proudu opravdu následek dluhů provozovatele, nechápu, proč by takovéto problémy měl vůbec mít. Město na provoz zimního stadionu provozovateli přispívá 2.5 milionu korun ročně. O dalších opatřeních nyní budeme jednat,“ uzavřel starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

22:28 Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

Město Cheb tento školský projekt finančně podpoří.