Berounská dětská hřiště prošla očistnou kúrou

01.04.2021 14:50

Všech 19 dětských hřišť zůstalo i v době nouzového stavu v provozu, město pouze doporučilo řídit se platnými hygienickými opatřeními.

Berounská dětská hřiště prošla očistnou kúrou
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

"Předpokládáme, že s příchodem teplejších dní je bude využívat stále více dětí. Zajistili jsme proto jejich důkladnou dezinfekci," řekl místostarosta Michal Mišina.

Ta se týká i dopadových ploch. Stejným způsobem se pracovníci AVE postarají také o autobusové zastávky, kterých je ve městě celkem 35.

Celý očistný proces spočívá v aplikování horké páry a v následném postřiku polymerovou dezinfekcí. Tato kombinace je vysoce účinná, pára případné viry nejen zničí, ale dezinfekční prostředek k povrchu i lépe přilne. Ochranná vrstva vydrží až 21 dní a děti tak budou moci herní prvky bezpečně využívat. Pro ošetření všech dětských hřišť je zapotřebí několik kubíků vody a desítky litrů polymerového dezinfekčního roztoku. Největší práci měli pracovníci AVE na Městské hoře, kde jsou dvě velká dětská hřiště pro malé i velké s velkým množstvím dřevěných herních prvků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…