Bílina bude mít parkourové hřiště, lanový park i herní arénu

05.12.2018 10:46

V Bílině vyrostou tři nová hřiště. Dočkají se jich děti i sportovci v ulici Za Chlumem, Kmochově a Čapkově.

Bílina bude mít parkourové hřiště, lanový park i herní arénu
Foto: red
Popisek: Mírové náměstí v Bílině

 “Všechna nová hřiště vyrostou na místech, kde v minulosti takové plochy byly. V lokalitě Za Chlumem a v Kmochově ulici navíc budou hřiště se zcela novými moderními prvky, které ve městě ještě nejsou,” uvedla starostka města Zuzana Schwarz Bařtipánová. Na bývalém antukovém hřišti v ulici Za Chlumem, kde již nyní stojí workoutové hřiště, přibude hned vedle hřiště parkourové.

Jedná se o moderní sport vycházející z pohybu v městském prostředí, kdy sportovci zdolávají různé překážky, jako zídky, lavičky, obruby, zábradlí a podobně. Tento sport, který se stává mimořádně populárním, nejen podporuje pohybové aktivity mladé generace, ale stejnou měrou i budování vytrvalosti a vůle, protože málokterou překážku lze zvládnout na první pokus a být dobrým v tomto sportu vyžaduje dlouhodobý trénink. Právě toto městské prostředí budou simulovat prvky na hřišti, které však bude jako celek splňovat všechny bezpečnostní požadavky norem.

“To zajišťují jednak kvalitní a odolné materiály a konstrukce prvků, dále také přiměřená obtížnost jejich zdolávání a hlavně bezpečné dopadové a odrazové plochy. Ve volném městském prostředí jsou tyto sportovní aktivity poněkud nebezpečné, například zábradlí ve městě většinou odděluje veřejnou část od té méně bezpečné, třeba schodiště od travnatého srázu, a sportovní pohyb zde tedy není bezpečný, poškozuje veřejný mobiliář a obtěžuje spoluobčany,” vysvětlil manažer zhotovitelské firmy hřiště.cz Petr Tejkl.

Dopadové a odrazové plochy hřiště budou vyrobené z lité gumy, stěnové prvky ze speciálního betonu, dále hřiště zaplní trubkové konstrukce, dubové hranoly či akátové doplňky. Prvky budou pevně ukotvené v železobetonové desce. Hřiště se bude podle současného plánu rozkládat na ploše 240 metrů čtverečních, předpokládaná cena je 1,6 milionu korun. Na dětském hřišti v ulici Kmochova budou nově umístěn balanční lanový park, lanová dráha a prvky městského mobiliáře. Součástí dodávky a montáže lanové dráhy bude gumový bezpečnostní povrch. Betonová plocha bývalého hřiště v Čapkově ulici poslouží jako základna pro herní arénu Atlanta, která umožňuje provozovat několik druhů sportů, hlavně kolektivních a míčových. Podobná aréna byla umístěna na dětské hřiště v ulici Fügnerova. Předpokládaná realizace hřišť je v příštím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…