Bílovec: Gymnázium hostí přednášku programu podporovaného Velvyslanectvím USA v ČR

30.11.2018 10:46

V pátek 30. listopadu se v Gymnáziu Mikuláše Koperníka v Bílovci uskuteční přednáška amerického fyzika Slavy Lukina. Půjde o jedinou Embassy Science Fellows akci organizovanou Velvyslanectvím USA v ČR v české střední škole. Navíc to bude první prezentace tohoto programu v Moravskoslezském kraji.

Bílovec: Gymnázium hostí přednášku programu podporovaného Velvyslanectvím USA v ČR
Foto: bilovec.cz
Popisek: Bílovec

Program Embassy Science Fellows byl odstartován v roce 2001 a od té doby popularizoval vědu a techniku prostřednictvím bezmála 500 lektorů ve 40 zemích světa. Velvyslanectví USA v České republice každoročně pořádá v rámci tohoto projektu přednášky, které se odehrávají převážně v akademických kruzích, tedy na univerzitách nebo na půdě Akademie věd ČR. Gymnázium Mikuláše Koperníka v Bílovci je tedy první střední školou v České republice, kde se taková přednáška uskuteční.

„Nabídky velvyslanectví si velmi vážíme. Naše škola je zaměřena na přírodovědné předměty, k nimž patří i fyzika, takže zmíněná přednáška bude pro naše studenty velkou inspirací,“ říká Pavel Mrva, ředitel Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci, a dodává, že na přednášku zaměřenou na plazmu a vše kolem ní jsou pozváni nejen studenti vyšších ročníků gymnázia, kteří mají velmi dobrou angličtinu a zajímají se o fyziku, ale také absolventi, které by téma mohlo profesně zajímat. „Zmíněnou akci vnímám jako zajímavou příležitost a začátek možné další spolupráce s americkou ambasádou,“ dodává ředitel. Spolupráci vítá i druhá strana. Ta vidí možnost pokračování například v rámci programu Speakers Bureau neboli Diplomaté ve školách, kdy pracovníci Velvyslanectví USA v Praze hovoří na školách jak k obecným tématům, tak k tématům specifickým, od americké kultury přes ekonomii a zahraniční politiku až po sport.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.