Bílovec: Gymnázium hostí přednášku programu podporovaného Velvyslanectvím USA v ČR

30.11.2018 10:46

V pátek 30. listopadu se v Gymnáziu Mikuláše Koperníka v Bílovci uskuteční přednáška amerického fyzika Slavy Lukina. Půjde o jedinou Embassy Science Fellows akci organizovanou Velvyslanectvím USA v ČR v české střední škole. Navíc to bude první prezentace tohoto programu v Moravskoslezském kraji.

Bílovec: Gymnázium hostí přednášku programu podporovaného Velvyslanectvím USA v ČR
Foto: bilovec.cz
Popisek: Bílovec

Program Embassy Science Fellows byl odstartován v roce 2001 a od té doby popularizoval vědu a techniku prostřednictvím bezmála 500 lektorů ve 40 zemích světa. Velvyslanectví USA v České republice každoročně pořádá v rámci tohoto projektu přednášky, které se odehrávají převážně v akademických kruzích, tedy na univerzitách nebo na půdě Akademie věd ČR. Gymnázium Mikuláše Koperníka v Bílovci je tedy první střední školou v České republice, kde se taková přednáška uskuteční.

„Nabídky velvyslanectví si velmi vážíme. Naše škola je zaměřena na přírodovědné předměty, k nimž patří i fyzika, takže zmíněná přednáška bude pro naše studenty velkou inspirací,“ říká Pavel Mrva, ředitel Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci, a dodává, že na přednášku zaměřenou na plazmu a vše kolem ní jsou pozváni nejen studenti vyšších ročníků gymnázia, kteří mají velmi dobrou angličtinu a zajímají se o fyziku, ale také absolventi, které by téma mohlo profesně zajímat. „Zmíněnou akci vnímám jako zajímavou příležitost a začátek možné další spolupráce s americkou ambasádou,“ dodává ředitel. Spolupráci vítá i druhá strana. Ta vidí možnost pokračování například v rámci programu Speakers Bureau neboli Diplomaté ve školách, kdy pracovníci Velvyslanectví USA v Praze hovoří na školách jak k obecným tématům, tak k tématům specifickým, od americké kultury přes ekonomii a zahraniční politiku až po sport.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…