Bílovec: Gymnázium staví hřiště a zvelebuje kamenolom

18.01.2022 13:55 | Tisková zpráva

Gymnázium Mikuláše Koperníka v Bílovci získalo od Moravskoslezského kraje dotaci ve výši 10 milionů korun na výstavbu multifunkčního hřiště. Jde o jeden z projektů revitalizace školy, které budou představeny v úterý 25. ledna na dni otevřených dveří gymnázia.

Bílovec: Gymnázium staví hřiště a zvelebuje kamenolom
Foto: bilovec.cz
Popisek: Bílovec

„Půjde o hřiště na basketbal, volejbal, házenou, fotbal a tenis, jeho součástí bude také sprinterská běžecká dráha na 50 a 60 metrů, sektor pro skok daleký i vysoký, sektor pro vrh koulí a novinkou bude workoutové hřiště a zázemí pro parkour. Máme na gymnáziu už třetím rokem kroužek parkouru, o který je obrovský zájem. Součástí hřiště, které bude studentům k dispozici už od 1. září letošního roku, bude také tribuna pro diváky, jež dosud scházela. Touto investiční akcí v celkové hodnotě 9,8 milionu korun bude ukončena venkovní revitalizace gymnázia, která byla zahájena v roce 2005, a jejíž součástí bylo výměna všech stavebních otvorů, zateplení všech budov, kamerové zabezpečení, vybudování solární elektrárny, výměna oplocení sportovního areálu a v neposlední řadě budování ekologické zahrady a parku.“ informuje ředitel gymnázia Pavel Mrva.

„Dokončené projekty i naše vize rozvoje školy, která propojuje vynikající pověst matematického gymnázia se zaměřením na přírodovědnou oblast, chceme představit na dni otevřených dveří v úterý 25. ledna 2022. Zájemci o studium na našem gymnáziu si budou moci nejen prohlédnout budovu s ještě novotou vonící fasádou, ale také si vyzkoušet přijímací zkoušky nanečisto. Jde o stejný model, jaký bude použit v dubnu při oficiálních přijímacích zkouškách. Účastníci testu tak zavčas zjistí, jak na tom jsou se svými znalostmi, a na co by se ještě měli zaměřit. S tím jim můžeme pomoci v přípravných kurzech, díky nimž si během března a dubna budou přihlášení žáci moci dopilovat mezery v českém jazyce a matematice,“ vysvětluje Pavel Mrva.

Dodává, že během 25. ledna na návštěvníky gymnázia čekají mimo jiné ochutnávky pokrmů ze školní jídelny a také ukázka živého inventáře přírodovědného kroužku. „Příchozí se samozřejmě dozvědí také o výjimečném projektu našeho školního kamenolomu, o včelařském i mysliveckém kroužku a mnoha dalších aktivitách gymnázia,“ pokračuje a připomíná, že úternímu prezenčnímu dni bude v pondělí 24. ledna předcházet virtuální den otevřených dveří vyhlášený Moravskoslezským krajem. „Přihlášeným zájemcům online odpovíme na všechno, co je zajímá. Tento způsob komunikace se nám osvědčil už v listopadu loňského roku, kdy jsme na dotazy potenciálních studentů odpovídali online poprvé,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…