Bílovec: V gymnáziu bude vytvořeno osmdesát ptačích krmítek

06.11.2019 16:04

V pátek 8. listopadu vznikne v prostorách Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci osmdesát ptačích krmítek. Prvních 25 krmítek dopoledne z připravených stavebnic sestaví žáci druhé třídy Základní školy T. G. Masaryka, zbývající krmítka pak budou poskytnuta k sestavení široké veřejnosti v čase od 14 do 18 hodin.

Bílovec: V gymnáziu bude vytvořeno osmdesát ptačích krmítek
Foto: bilovec.cz
Popisek: Bílovec

„Na vytvoření krmítek jsme získali zhruba 70tisícovou dotaci z Nadačního fondu Hyundai. Roční projekt jsme nazvali Chraňme pěvce kolem nás. Účastníci si spolu s krmítky odnesou domů i namíchané krmné směsi a propagační materiály České společnosti ornitologické. Cílem projektu je motivovat veřejnost nejen k tomu, aby se starala o naše drobné pěvce, ale hlavně aby pomohla prostřednictvím mobilní aplikace zmonitorovat jejich druhovou i početní hustotu. Druhová skladba se v poslední době hodně mění, kdysi typicky lesní ptáci se dnes běžně vyskytují i ve městech. Například sojka. Kromě vrabců a různých druhů sýkor v našem regionu žijí hrdličky zahradní, divoké, strakapoudi, žluny, datli, brhlíci, straky, zvonci, stehlíci a další. Je to opravdu pestré. Někdy přiletí ke krmítku i bažant,“ říká ředitel Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci Pavel Mrva a dodává, že zájemci sledující počty ptáků na krmných zařízeních posílají údaje do centrální databáze sledovaných ptáků během ledna v rámci akce ČSO nazvané Ptačí hodinka.

S podobnými akcemi mají v bíloveckém gymnáziu už zkušenost. Na jaře zde zorganizovali stavění ptačích budek, kterého se zúčastnilo zhruba sto padesát návštěvníků. Ti si domů odnesli pětašedesát budek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…