Zámeckým parkem se od sobotního rána táhl kouř z dvanácti ohňů ohřívajících kotlíky soutěžních týmů na správnou teplotu pro výrobu základu na guláš. Každý z týmů měl svůj zaručený recept na ten nejlepší guláš. Nikdo ale nechtěl prozradit podrobnosti.
Letos účastníků oproti loňsku přibylo. A to o pět týmů. K šest týmům známým z loňska: Sósedi, Radniční tým, Oranžový tým, Vařmeni, Kokotým a Hasiči Klepačov, přibyly Kolejová, Na uhel, Karate Blansko, Vyhrnutej rukáv, Bečkaři ze Staráku a Team Adamov.
Týmy nezůstaly u receptů z loňska
I letos každý tým dostal 7 kg hovězího masa, cibule kolik chtěl, vody také tak, dřevo a samozřejmě i kotlík a vařečku. A také speciální naběračku, aby na ochutnání dávali všem zájemcům přiměřeně stejně a nebylo vše hned rozdáno. Některé týmy loni ani nestihly svůj guláš pořádně ochutnat, jak velký byl zájem ze strany veřejnosti. A nedostalo se ani na některé diváky, kteří si zakoupili hlasovací karty.
„Konkurence je letos větší. Určitě se budeme snažit o první místo, ale vzhledem k počtu soutěžících bude pro nás úspěchem i umístění na bedně,“ prozradil člen Radničního týmu starosta Ivo Polák. Loni skončili se svým Božským gulášem na druhém místě. Letos recept úplně obměnili a nazvali Uherský guláš. Víc ale říct nechtěl s tím, že vše je tajné a konkurence nespí.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV