Bohumín: Alma Mater otvírá nové registrační místo dárců kostní dřeně

15.10.2018 20:38

Darovat kostní dřeň je podobné jako darování krve, jenže dárců kostní dřeně je málo. Do aktivního vyhledávání vhodných dárců se aktivně zapojil bohumínský spolek Alma Mater. 18. října v Bohumíně otevírá nové registrační místo.

Bohumín: Alma Mater otvírá nové registrační místo dárců kostní dřeně
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Spolek Alma Mater od letošního ledna spolupracuje s Českým národním registrem dárců kostní dřeně (ČNRDD) v projektu Šance na život a bohumínským „almamaterkám“ se již podařilo do registru přivést více jak 250 nových potenciálních dárců, kteří mohou někomu jinému zachránit život.

„K tomu, aby projekt začal lépe a efektivněji fungovat, bylo zapotřebí vytvořit i zázemí pro tým dobrovolníků, kteří se projektu věnují. Tato možnost se naskytla v prostorách sídla Alma Mater a solné jeskyně v Bohumíně. Zřídili jsme zde odběrové a administrativní místo pro registraci nových dobrovolných dárců,“ říká předsedkyně spolku Alma Mater Dagmar Knýblová.

Zájemci z řad veřejnosti si mohou prostory prohlédnout a seznámit se na místě s podrobnostmi o dárcovství kostní dřeně na dni otevřených dveří ve čtvrtek 18. října 2018 v době od 12 do 18 hodin (sídlo Alma Mater, Štefánikova 361, Bohumín).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…