Bohumín: Dobročinné Kafe od podlahy chutná a pomáhá, dejte si znovu šálek před kostelem

13.09.2021 21:23 | Tisková zpráva

Dobročinné „Kafe od podlahy“ hlásí další pokračování. Dát si dobrou kávu a přispět na opravu novobohumínského evangelického kostela můžete opět ve středu 15. září a ve čtvrtek 16. září, po oba dny vždy od 13 do 17 hodin.

Bohumín: Dobročinné Kafe od podlahy chutná a pomáhá, dejte si znovu šálek před kostelem
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Koupí kávy přispějete na renovaci dlažby v evangelickém kostele, který je kulturní památkou. Cena za šálek kávy je dobrovolná. Můžete si v prostoru před kostelem posedět nebo si kávu vzít s sebou,“ říká evangelický farář Roman Brzezina.

Novobohumínský evangelický kostel, od jehož posvěcení v říjnu uplyne 120 let, prochází rekonstrukcí. Zákrok potřebovala především nerovná podlaha. Zpevnění a sanace čeká také prasklou klenbu v interiéru, v kostele je třeba provést nové rozvody elektřiny a vymalovat. Místní farnost Slezské církve evangelické augsburského vyznání získala na opravu dotace, mimo jiné od města Bohumín, nicméně ty nepokryjí veškeré náklady.

V rámci projektu Fara dokořán také pořádají ve čtvrtek 23. září 2021 zájezd do závodu Marlenka a návštěvu dřevěného kostela v Gutech. Odjezd od budovy radnice ve 12:15 hodin, cena 220 korun (včetně vstupného a dopravy), přihlášení do 20. 9. 2021 ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.