Bohumín: Fotoklub se s nadšením chopil pořádání obří fotografické soutěže

04.01.2021 12:03

Pořádání prestižní fotografické soutěže „Moravskoslezský mapový okruh 2020/2021“ se ujali Bohumínští. Devatenáctý ročník klání, ve kterém se o první místa utká skoro 200 prací, připravil spolek Fotoklub Bohumín.

Bohumín: Fotoklub se s nadšením chopil pořádání obří fotografické soutěže
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Velké soutěže fotografií se účastní dvanáct fotoklubů z celé Moravy a trvá půl roku. V jejím průběhu si zúčastněné kluby navzájem vymění kolekce patnácti fotografií v tištěné formě a výstavním formátu, které ohodnotí bodovou škálou a z celého maratónu pak vzejde vítězný fotoklub a jednotlivec.

Anketa

Líbí se vám současné české filmy?

4%
82%
hlasovalo: 13382 lidí

„Soutěž probíhá korespondenčně, kluby si své práce zasílají poštou, po obdržení se fotografové sejdou, fotografie ohodnotí a posílají dále. V tomto ročníku se utká mezi sebou 180 prací,“ říká předseda Fotoklubu Bohumín. Spolek se soutěže účastní od roku 2013, nejprve v Mapovém okruhu Český ráj a poslední tři roky v mapovém okruhu moravskoslezském. Nejlepšího výsledku dosáhl v ročníku 2017-2018, kdy obsadil třetí místo.

Úkolem pořadatele během soutěže je shromažďovat průběžné výsledky, tyto po skončení vyhodnotit a uspořádat slavnostní vyhodnocení v místě sídla fotoklubu, tentokrát tedy v Bohumíně. Závěrečná konference spojená s vyhlášením výsledků a kulturním programem se uskuteční 22. května 2021.

„Z minulosti máme zkušenost, kdy se setkání zúčastnilo 40 až 100 fotografů z celé republiky. Věřme jen, že současná pandemie do té doby oslabí a nepřipraví nás o výsledky práce, kterou jsme již do pořadatelství vložili,“ vyjádřil přání Pekárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.