Bohumín: Handicapovaní žáci zkoumali včelí svět

29.05.2017 13:59

K nasbírání jednoho kilogramu medu včely naletí vzdálenost rovnající se cestě čtyřikrát kolem Země. I tohle se žáci základní a střední školy Slezské Diakonie ve Starém Bohumíně dozvěděli od včelařů z Bartošovic.

Bohumín: Handicapovaní žáci zkoumali včelí svět
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Hosté jim připravili interaktivní vyprávění. Školu Slezské Diakonie ve Starém Bohumíně navštěvují žáci se speciálními vzdělávacími potřebami.

Včelaři s sebou přivezli speciální prosklený úl, kde žáci viděli včely při práci. „Vyprávění o včelkách bylo tak poutavé, že jsme přijali pozvání na prohlídku včelnice v Bartošovicích, kterou rozšíříme o návštěvu záchranné stanice zvířat. Chtěli bychom poděkovat za velmi zdařilou akci všem, kteří se o to zasloužili,“ uvedl Martin Doboš. Poděkování směřuje k dlouholeté včelařce a učitelce Lence Procházkové, která přijela spolu s žáky ze ZŠ Bartošovice Luckou, Kubou a Ráďou.

Medonosné včely jsou takzvaný sociální hmyz se stanovenou dělbou práce, kdy včela v závislosti na věku pracuje s vrstevnicemi vždy na jednom úkolu pro roj. Každý roj má královnu matku, dělnice a trubce. Jedna včela nasbírá za celý svůj život asi 9 gramů medu. K nasbírání 0,5 kg medu pracuje 556 včel celý svůj život.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…