Bohumín: Kamery pomáhají, odhalily zloděje i viníka dopravní nehody

02.07.2016 8:29

Kamerový systém v Bohumíně pomáhá. Městští strážníci s jeho pomocí dohledali viníka dopravní nehody i zloděje, který si udělal zálusk na materiál ze stavby. Město má k dispozici 22 kamer.

Bohumín: Kamery pomáhají, odhalily zloděje i viníka dopravní nehody
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Strážníci přijali oznámení o nehodě v Čáslavské ulici v Novém Bohumíně s tím, že vozidlo značky Audi nabouralo do vozu Škoda a z místa odjelo. „Získali jsme podrobný popis a pustili se do mravenčí práce. Díky kamerovému systému jsme ujíždějící vozidlo vypátrali v Okružní ulici včetně paní řidičky, která nehodu způsobila,“ uvedl Karel Vach, ředitel Městské policie v Bohumíně.

Další případ se stal jednoho červnového dne kolem třetí hodiny ráno. Zatímco většina lidí spala, jeden pracant skoro jako pilný mravenec „pracoval“ na stavbě v ulici Československé armády. „Dotyčný s dvoukolákem zaparkoval u stavby zateplení bytového domu. Muž stihl na vozík naložit pouze jednu europaletu a už musel policejní hlídce vysvětlovat své jednání,“ informoval Vach. Materiál putoval zpět na stavbu a pachatel odjel s dvoukolákem a s tučnou blokovou pokutou.

Kamerový systém pomohl v polovině června rovněž k vypátrání hledaného muže, který se předchozího dne v Bohumíně dopustil násilné trestné činnosti.

Kamerový systém využívají bohumínští strážníci už devatenáct let. Díky němu ročně odhalí desítky deliktů. Je propojen s monitorovacím zařízením bohumínské státní policie. V počátcích si museli v Bohumíně vystačit se třemi kamerami. Postupně se ale  jejich počet navyšoval. Šlo však o staré analogové přístroje, propojené dráty rozvěšenými na sloupech. Digitální revoluce nastala v roce 2012, kdy radnice vložila dva miliony korun do digitalizace kamerového systému. Staré dráty nahradily optické kabely vedené pod zemí a obměny se dočkaly všechny kamery. Jsou teď také pohyblivé a barevné, umí se otočit o 360 stupňů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Město vybere provozovatele sdílených kol pro příští tři roky

22:28 Mladá Boleslav: Město vybere provozovatele sdílených kol pro příští tři roky

Statutární město Mladá Boleslav, město Kosmonosy, obec Bradlec, obec Řepov a obec Kolomuty společně …