Bohumín: Kluci i holky si zahrají na vojáky

18.07.2019 17:58

Střelnice, luštění morseovky, překážková dráha. V kůži vojáků se ocitnou kluci a holky, kterým nechybí soutěživý duch a touha vyzkoušet si nové věci. Nevšední branný den si můžou užít už tuhle sobotu 20. července stylově u prvorepublikového bunkru ve Slezské ulici ve Starém Bohumíně.

Bohumín: Kluci i holky si zahrají na vojáky
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Akce pro celou rodinu nazvaná „Hrajeme si na vojáky“ proběhne u pěchotního srubu MO-S4 “Šedá vila”, který mnozí obyvatelé Bohumína znají jako “bunkr u transformátoru”. „Překážkovou dráhu, hod granátem, střelnici, luštění morseovky či úkoly zaměřené na vojenskou historii si budou moci vyzkoušet kluci i holky, kteří přijdou v doprovodu dospělých. Soutěžní stanoviště doplní prezentace Sboru dobrovolných hasičů Záblatí, prvorepublikový obchůdek i malování na obličej,“ uvedl k programu Michal Hejda z Klubu vojenské historie Bohumín.

Akce začíná ve 12 hodin, kdy prvorepubliková odvodní komise přivítá první účastníky, kteří následně budou soutěžit v branných dovednostech na několika stanovištích. „Až do 18 hodin, kdy akce skončí, bude taky možné za symbolické vstupné navštívit pěchotní srub MO-S4, který patří k unikátním objektům československého opevnění,“ láká Hejda.

Akci pořádá Klub vojenské historie Bohumín ve spolupráci s agenturou K3 Bohumín, firmou Diabolo Skřečoň, Sborem dobrovolných hasičů Záblatí a minipivovarem Skřečoňský žabák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…