Bohumín: Městští strážníci mají nové víceúčelové auto

22.10.2020 8:36

Strážníci v Bohumíně se dočkali rozšíření vozového parku. Ke třem osobním zásahovým služebním automobilům jim teď přibyl víceúčelový devítimístný transportér. Radnice za něj zaplatila 650 tisíc korun.

Bohumín: Městští strážníci mají nové víceúčelové auto
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Za třicet let fungování městské policie jsme ještě takové multifunkční auto neměli. Tím jak přibývá požadavků na naši činnost, dozrál čas i na jeho pořízení. Využijeme ho nejen pro převoz většího počtu lidí, ale i odchycených psů a věcí. Poslední tři sedadla jsou totiž demontovatelná, takže teď už nebude problém převážet větší množství autobotiček, které potřebujeme hlavně v létě na neukázněné řidiče u místních přírodních jezer, nebo dopravních značek pro vyznačení silničních omezení a uzávěr při různých akcích,“ uvedl šéf strážníků Roman Honysz.

Nový policejní pomocník už dostal polepy s označením městská policie i telefonním číslem, aby bylo všem hned jasné, s kým mají tu čest. Teď jej čeká ještě instalace výstražných majáků a vysílaček. Na konci října by už mohl vyjet jako právoplatný pomocník strážníků poprvé do bohumínských ulic.

Městská policie funguje v Bohumíně od roku 1991. Téměř 30 let ji vedl její zakladatel Karel Vach, který letos odešel do důchodu. Pomyslné žezlo předal svému dosavadnímu zástupci Romanu Honyszovi. Aktuálně má bohumínská městská policie 39 strážníků a deset asistentů prevence kriminality, na jejichž činnost Bohumín získal evropskou dotaci. Ti se v ulicích Bohumína pohybují už šestým rokem. Náklady na roční provoz městské policie jsou přibližně 35 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…