Bohumín: Na sídliště v Tovární ulici po opraveném chodníku

02.03.2018 19:47

Starému chodníku i veřejnému osvětlení z Fibichovy na Tovární ulici v Bohumíně už zvoní hrana. Brzy je nahradí nová dlažba i úsporné lampy. Radnice vyčíslila proměnu na přibližně jeden milion korun. Odstartuje už na jaře.

Bohumín: Na sídliště v Tovární ulici po opraveném chodníku
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Místní obyvatelé, kteří z Fibichovy ulice míří kolem zdejších garáží pěšky či na kole přes parčík na sídliště v Tovární ulici po opravě a rozšíření chodníku nějakou dobu volali. Vyslyšeli jsme proto jejich přání a chodník minimálně o půl metru rozšíříme, aby jej bezpečně mohli využívat jak chodci, tak cyklisté,“ uvedl místostarosta Lumír Macura.

Proměnou tak projde plocha o rozloze téměř tisíc metrů čtverečních. Stávající asfaltový chodník ve směru od Fibichovy ulice až k mostku přes Stružku se rozšíří tak, aby zde vznikla společná stezka pro chodce a cyklisty. Starý asfalt přitom nahradí nový. Stejný osud čeká i tu část chodníku, která vede z druhé strany ze sídliště Tovární k mostku. Až na jednu drobnost, namísto asfaltu se tady objeví nová zámková dlažba, aby chodník zapadl mezi ostatní, které křižují sídliště.

Přestavba potrvá až do prázdnin

Staré sodíkové lampy lemující chodník nahradí moderní ledkové, které mají větší svítivost a jsou úspornější. Počítá se s tím, že podél chodníku vyroste jedenáct nových stožárů veřejného osvětlení.

Přestavba chodníku začne na jaře a potrvá až do prázdnin. V původním stavu zůstane jen ta část chodníku, která vede po mostku přes zdejší Stružku, toho se rekonstrukce nijak nedotkne. V Tovární ulici, kam chodník ústí, plánuje radnice opravit i ty asfaltové části, které míří na jedné straně ke zdejším domům a na straně druhé k supermarketu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…