Bohumín: Nábor dětí k léčebnému pobytu v sanatoriu v Metylovicích

09.12.2019 17:58

Nemocné děti se zkraje příštího roku opět vydají z Bohumína za čerstvým vzduchem do Podbeskydí. Léčebný pobyt pro ně pořádá tamní sanatorium ve spolupráci s městem Bohumín. Pobyt se skuteční od 31. 1. do 28. 2. 2020. Nábor zájemců už probíhá.

Bohumín: Nábor dětí k léčebnému pobytu v sanatoriu v Metylovicích
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Léčebný pobyt je určen dětem, u který dětský lékař diagnostikoval astma, dermorespirační syndrom, časté infekty horních cest dýchacích, obezitu, skoliózu, nemoci svalové a kosterní soustavy. „Děti si u nás zacvičí pod dohledem fyzioterapeutů, navštěvují bazén, whirlpool, solnou jeskyni, saunu, denně inhaluji Vincentku. Ve volném čase podnikají výlety do přírody,“ uvedla za sanatorium v Metylovicích Hana Hamrlová.

Pobyt dětí z Bohumína každoročně organizuje město, na vlastní náklady zajistí dopravu autobusem. Léčba dětí je zcela hrazena z veřejného zdravotního pojištění. „Děti, které splňují diagnózu pro léčebný pobyt, rodiče přihlásí tak, že navštíví dětského lékaře svého potomka. Lékař zhodnotí stav dítěte a pokud shledá důvod, sepíše návrh pro zdravotní pojišťovnu. Pojišťovna pak rozhodne o schválení pobytu,“ uvedla Pavla Skokanová, vedoucí odboru školství bohumínské radnice. Rezervace a podrobnosti k pobytům sdělí p. Hamrlová na tel. 733 190 215.

Léčebna během pobytu zajišťuje výuku v plném rozsahu od 1. - 9. ročníku základní školy, v moderně vybavených učebnách, včetně výuky cizích jazyků. Docházka dětí se započítává, děti nemají absenci. Pobyty nejsou určeny pro zdravé děti bez indikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…