Bohumín: Nebezpečné stromy musely z nemocničního parku pryč

23.02.2018 18:16

22 provozně nebezpečných stromů, které již nemohly zůstat na svém místě, napočítali odborníci na zeleň v areálu městské nemocnice. Zahradníci probírku dřevin dokončili v tomto týdnu.

Bohumín: Nebezpečné stromy musely z nemocničního parku pryč
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Vykácené stromy byly z velké části krátkověkými dřevinami, šlo například o břízy a topoly, ze středně a dlouhověkých zástupců se musely poroučet k zemi javory a akáty. „Stav dřevin nebyl dobrý. U některých byla hniloba přímo drastického rozsahu a rozlomení kmene nebo části koruny se tak stalo jenom otázkou času. Takové stromy jsou nebezpečné pro okolí třeba při silných poryvech větru. V ohrožení pak nejsou jenom životy, budovy kolem, ale i další perspektivnější stromy,“ uvedla Ľubica Jaroňová z odboru životního prostředí bohumínské radnice.

S náhradou za vykácené kusy město počítá. Jednak formou průběžného dosazování do uvolněných prostor a asi dvacet stromů s velkou pestrostí druhů chce časem vysadit v rámci uložené náhradní výsadby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…