Bohumín: Policie ČR ocenila dlouholetého šéfa strážníků Karla Vacha

23.09.2020 13:55

Stál u zrodu Městské policie Bohumín a dalších téměř třicet let ji vedl. Šéfa bohumínských strážníků Karla Vacha, který letos odešel do zaslouženého důchodu, ocenili v září zástupci Policie České republiky. Na zasedání městského zastupitelstva mu předali medaili krajského policejního ředitele Tomáše Kužela.

Bohumín: Policie ČR ocenila dlouholetého šéfa strážníků Karla Vacha
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Chtěli bychom Karlu Vachovi poděkovat za výbornou spolupráci při zabezpečování pořádku v Bohumíně. Za posledních deset let se nám společnými silami podařilo snížit trestnou činnost ve městě o padesát procent, přičemž se rapidně zvýšila její objasněnost,“ uvedl za Policii ČR Miloš Pollak, ředitel karvinského územního obvodu. Bývalému šéfovi bohumínské městské policie předal pamětní medaili krajského ředitele.

Anketa

Věříte Romanu Prymulovi?

52%
48%
hlasovalo: 29351 lidí

Karel Vach začal v Bohumíně formovat městskou policii v roce 1991. „Byl to krok do neznáma, protože nebylo odkud čerpat zkušenosti, a příslušné zákony a předpisy teprve vznikaly. Museli jsme si sami vytvořit koncepci práce a postupně ji ladit tak, aby byla co nejefektivnější,“ zavzpomínal. Sám tehdy ani v nejmenším netušil, že strážníky nakonec povede dlouhých devětadvacet let.

„Byl to právě Karel Vach, kdo při povodních v roce 1997 nepřetržitě ve dne v noci velel od řídícího pultu všem jednotkám ve městě a koordinoval jejich práci. Byl to on, kdo prosadil tehdy ještě zákonem nedefinovaný pult centralizované ochrany, protože byl přesvědčený, že povede ke zlepšení bezpečnostní situace. A prosadil i řadu dalších prospěšných věcí, které pomohly Bohumínu a jeho obyvatelům k většímu bezpečí. Karel Vach si ocenění zaslouží a také my mu děkujeme za celoživotní práci pro město,“ řekl na adresu svého dlouholetého kolegy starosta Bohumína Petr Vícha.

V penzi se chce Karel Vach věnovat rodině a svému největšímu koníčku - tenisu. O osud Městské policie Bohumín se obávat nemusí. Pomyslné žezlo předal svému dosavadnímu zástupci Romanu Honyszovi, s nímž spolupracoval téměř od začátku své kariéry. Ten aktuálně vede osmatřicet strážníků, kteří ve městě působí, má k ruce i deset asistentů prevence kriminality, na jejichž činnost Bohumín získal evropskou dotaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…