Bohumín: U licitovaných pozemků začne výsadba Ottova parku

22.01.2022 21:17 | Tisková zpráva

Již brzy získají první licitované pozemky v lokalitě P. Cingra nové majitele. Bohumínská radnice u aktuálně prodávaných stavebních parcel mimo jiné slíbila vybudovat i zelenou oázu. Město pro ni vybralo název Ottův park.

Bohumín: U licitovaných pozemků začne výsadba Ottova parku
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Plány jsou zatím sice ještě na papíře, ale do konce roku by měly lokalitu za supermarketem Albert oživit tisíce keřů, květinové záhony, stovky listnatých stromů i desítky jehličnanů. Zelená plocha nové obytné zóny dostane název po čestném občanovi a dlouholetém starostovi Bohumína. Karl Ott se na začátku dvacátého století zasadil o rozvoj zdejší infrastruktury.

Srdce parku vytvoří dvě dubové aleje lemující chodníky. Doplní je další listnaté stromy, které se v našich končinách vyskytují běžně. „Například buky, javory, olše a další. Jedná se o odolné dřeviny, které se dokáží dobře adaptovat na naše podmínky,“ vysvětlil Rostislav Palán z odboru životního prostředí a služeb bohumínské radnice.

Z jehličnanů se pro výsadbu počítá s borovicí lesní a jedlí normandskou. Kompozici stromů v místě doplní kvetoucí třešně, muchovníky či střemchy. „Z velkých keřů jsou navrženy dříny obecné, kaliny a tavoly. U trvalek a travin jsou použity především vlčí boby, hvězdnice, pérovník a proso,“ doplnila zelené plány radnice Lenka Jochimová z odboru rozvoje a investic.

Anketa

Znali jste někoho, kdo umřel na covid-19?

47%
53%
hlasovalo: 26930 lidí

Výsadbu chce město stihnout ještě do konce letošního roku. Součástí nové obytné zóny bude kromě parčíku i kompletní infrastruktura, veřejné osvětlení a inženýrské sítě. Lokalitou povedou chodníčky i cyklostezka. V místě bude i nově vymodelovaný kopec.

Prvních dvanáct z celkových devětatřiceti stavebních parcel v lokalitě P. Cingra město nabídne v licitacích už mezi 24. a 26. lednem. Vyvolávací cenu zástupci Bohumína stanovili na 1089 korun (včetně DPH) za m2. Konkrétní termíny licitací k jednotlivým pozemkům, včetně jejich detailního popisu, odpovědi na nejčastější dotazy a další užitečné informace najdete na webu města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …