Bohumín opět podpoří cestu nemocných dětí za čerstvým vzduchem

25.09.2020 17:39

Astma, chronická bronchitida, obezita či onemocnění svalové a kosterní soustavy. Děti z Bohumína, které dlouhodobě trápí některý z těchto zdravotních neduhů, mohou v zimě vyjet na měsíční ozdravnou kůru.

Bohumín opět podpoří cestu nemocných dětí za čerstvým vzduchem
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Pobyt v Podbeskydí organizuje město, které dětem také zajistí a zaplatí dopravu do sanatoria v Metylovicích. Léčebné pobyty Bohumín podporuje už od roku 2011, doposud jich využilo 330 malých pacientů.

Anketa

Podporujete nový plán EU na povinnou relokaci migrantů?

2%
98%
hlasovalo: 36033 lidí

Pro zlepšení zdravotního stavu svých nejmenších obyvatel využívá město už řadu let Odborný léčebný ústav v Metylovicích. V příštím roce jej má zarezervované na celý únor. „Nábor dětí s dýchacími, pohybovými a dalšími zdravotními problémy už probíhá. Rodiče by měli co nejdříve navštívit dětského lékaře, aby jim vystavil návrh na přijetí dítěte do léčebny. Ten musí ještě schválit zdravotní pojišťovna, která pobyt malých pacientů plně hradí,“ uvedla vedoucí odboru školství, kultury a sportu Pavla Skokanová.

Během jednoho měsíce děti absolvují ucelený léčebný systém na posílení imunity a zmírnění zdravotních obtíží. Pravidelně cvičí pod dohledem fyzioterapeutů, navštěvují bazén, vířivku, solnou jeskyni, saunu, inhalují Vincentku. Ve volném čase podnikají výlety do přírody. Vzhledem k tomu, že měsíc je dlouhá doba, tak sanatorium zajišťuje i školní výuku v plném rozsahu, a to jak na prvním, tak i druhém stupni základní školy. Rezervace a podání informací k pobytům má na starosti Hana Hamrlová na telefonním čísle 733 190 215.

Město finančně dotuje léčebné pobyty dětí už od roku 2011. Za deset let do nich investovalo přes půl milionu korun. „Bohumín se bohužel nachází v oblasti, která je zatížená nevyhovující kvalitou ovzduší. To se samozřejmě podepisuje i na zdraví našich obyvatel. Každoročně iniciujeme a podporujeme řadu aktivit na zlepšení životního prostředí a snažíme se také kompenzovat negativní dopady stavu ovzduší, což je i tento případ. Každoročně z Bohumína vyjíždí na ozdravný pobyt zhruba třicet dětí,“ konstatoval místostarosta Bohumína Igor Bruzl s tím, že kromě dopravy platilo město účastníkům v letech 2011 až 2013 také dvě třetiny tehdejšího regulačního poplatku. Ten byl v roce 2014 zrušen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…