“Kuchaři mohou guláš uvařit přímo u nás na hřišti nebo si ho přivézt už hotový. Každý prezentuje svůj nejlepší guláš, a jestli ho uvaří den předem, aby se třeba více rozležel, tak takové fajnšmekry nechceme znevýhodnit,” říká starosta Bolehoště Petr Kubíček. V soutěži gulášů rozhodují sami návštěvníci, kteří mohou hlasovat o tom, který ze vzorků jim chutná nejvíce. Své vítěze vybere i odborná porota složená z vyhlášených gastronomických odborníků nebo regionálních gurmetů. V hodnocení přitom navíc rozhoduje celkový dojem z prodejního stánku soutěžního týmu.
Gulášové slavnosti v Bolehošti mají velkou tradici. Původně skromná venkovská akce, která se za šest let rozrostla v obrovskou akci, na kterou míří více než 1500 návštěvníků. Jenom v loňském roce se vydalo více než 400 litrů guláše.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV