Boleslavský karatista těsně za bronzem na evropském mistrovství

09.02.2015 10:43

Jen pověstný krůček chyběl boleslavskému karatistovi Filipu Vítovi k zisku medaile na mistrovství Evropy EKF. To o tomto víkendu hostil švýcarský Curych. Závodník z boleslavské Auto Škody startoval v kategorii kata mužů do 21 let.

Boleslavský karatista těsně za bronzem na evropském mistrovství
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V úvodním kole si s přehledem poradil s reprezentantem Irska. Potom ale prohrál s jedním z favoritů této kategorie, slovenským reprezentantem Peterem Fabiánem. Ten se ale probojoval až do finále, a tak mohl Vít bojovat o bronzovou medaili v opravných bojích.

V těch si vedl výborně a po vítězství nad Ukrajincem Kulykem ho čekal souboj o bronz s Chorvatem Andjelkem. Český reprezentant předvedl vynikající výkon, ale bohužel podle mínění rozhodčích byl Chorvat lepší. Filip o jediný hlas poměrem 2:3 duel o bronz prohrál. I tak je toto umístění těsně pod stupni vítězů největším úspěchem boleslavského karatisty v nejprestižnějším evropském šampionátu, na kterém každou zemi smí v dané kategorii reprezentovat pouze jediný závodník, což zpravidla bývají mistři svých zemí.

„Je to výsledek, v jaký jsme ještě před dvěma týdny vůbec nedoufali. Filip měl prakticky celý poslední měsíc zdravotní problémy, kvůli kterým jsme zvažovali i neúčast na šampionátu a kvůli nimž nestartoval ani před týdnem na domácím republikovém mistrovství,“ poznamenal k úspěchu boleslavského karatisty trenér boleslavského klubu Ladislav Mareš. Filip Vít vloni získal titul mistra světa organizace WSKU v kata juniorů a také medaile na evropských šampionátech dalších organizací karate.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…