Boleslavský karatista těsně za bronzem na evropském mistrovství

09.02.2015 10:43

Jen pověstný krůček chyběl boleslavskému karatistovi Filipu Vítovi k zisku medaile na mistrovství Evropy EKF. To o tomto víkendu hostil švýcarský Curych. Závodník z boleslavské Auto Škody startoval v kategorii kata mužů do 21 let.

Boleslavský karatista těsně za bronzem na evropském mistrovství
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V úvodním kole si s přehledem poradil s reprezentantem Irska. Potom ale prohrál s jedním z favoritů této kategorie, slovenským reprezentantem Peterem Fabiánem. Ten se ale probojoval až do finále, a tak mohl Vít bojovat o bronzovou medaili v opravných bojích.

V těch si vedl výborně a po vítězství nad Ukrajincem Kulykem ho čekal souboj o bronz s Chorvatem Andjelkem. Český reprezentant předvedl vynikající výkon, ale bohužel podle mínění rozhodčích byl Chorvat lepší. Filip o jediný hlas poměrem 2:3 duel o bronz prohrál. I tak je toto umístění těsně pod stupni vítězů největším úspěchem boleslavského karatisty v nejprestižnějším evropském šampionátu, na kterém každou zemi smí v dané kategorii reprezentovat pouze jediný závodník, což zpravidla bývají mistři svých zemí.

„Je to výsledek, v jaký jsme ještě před dvěma týdny vůbec nedoufali. Filip měl prakticky celý poslední měsíc zdravotní problémy, kvůli kterým jsme zvažovali i neúčast na šampionátu a kvůli nimž nestartoval ani před týdnem na domácím republikovém mistrovství,“ poznamenal k úspěchu boleslavského karatisty trenér boleslavského klubu Ladislav Mareš. Filip Vít vloni získal titul mistra světa organizace WSKU v kata juniorů a také medaile na evropských šampionátech dalších organizací karate.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…