Boskovice: Kino oslavilo 60 let od začátku promítání

06.08.2021 10:41

Ve středu 4. 8. 2021 se v letním kině promítal film Charliho Chaplina KID, kterým jsme zároveň oslavili 60 let od prvního promítání v Letním kině Boskovice.

Boskovice: Kino oslavilo 60 let od začátku promítání
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

Ve středu 4. srpna ve 21 hodin provozovatelé kina oslavili 60 let od zahájení promítání v  letním kině. Na úvod promluvil nový ředitel KZMB Ondřej Dostál, který vyzdvihl práci vedoucího kina Tomáše Marvana a Tomáše Lizny, který má na starosti techniku v letním kině. Po té se ujal slova starosta města Boskovice Jaroslav Dohnálek a také on poděkoval provozovatelům a to jak těm stávajícím, tak i těm minulým. Vedoucí kina Tomáš Marvan krátce pohovořil o historii kinematografie v Boskovicích a Tomáš Lizna pak o promítaném Chaplinově filmu Kid, který byl v remásterované verzi promítán v rámci 100 let od vytvoření tohoto snímku. Před promítáním filmu proběhl slavnostní přípitek a na plátně zavzpomínali bývalí zaměstnanci na začátky promítání a provozu kina.

Škoda jen, že počasí kinařům tento večer nepřálo, takže přišlo jen několik desítek diváků, kteří se schovali pod zastřešenou částí letního kina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…