Bouřky zasáhly v neděli Ústecký kraj, celkem postiženo už 68 obcí

10.06.2013 14:06

Ranní zasedání krizového štábu Ústeckého kraje se zabývalo především důsledky nedělních přívalových dešťů v Ústeckém kraji. Ty vyplavily několik obcí, způsobily lokální rozvodnění potoků a řek a vytvořily nové laguny. Tentokrát bylo postiženo především Šluknovsko a Podbořansko. Počet obcí, jež postihly červnové povodně se tak zvýšil na 68.

Bouřky zasáhly v neděli Ústecký kraj, celkem postiženo už 68 obcí
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

Hasičský záchranný sbor ve spolupráci s Policií ČR, krajským úřadem a neziskovými organizacemi organizuje terénní psychologickou službu, jejíž potřeba bude vzrůstat spolu s návratem evakuovaných do vyplavených domů. Ministerstvo vnitra zřídilo telefonní psychologickou linku 974 834 688.

Situaci v Nových Kopistech se podařilo během noci stabilizovat, když hasiči postavili provizorní hráz z pytlů s pískem (které darovalo město Ústí nad Labem). Hráz zabraňuje přítoku další vody do obce a laguna, která je za valem, je odčerpávána velkokapacitním čerpadlem.

Naopak velký problém přinesly dlouhotrvající deště u Dobkoviček, kde se utrhl 170 metrů dlouhý podmáčený svah a velkou rychlostí se sesunul na stavbu dálnice D8. Sesuv poničil železniční trať, zavalil část komunikace a stále se pohybuje. Místo závalu převzala společnost Eurovia, která situaci řeší.

Policie informovala o pěti případech rabování, které zaznamenala v souvislosti s povodní. Roudnický most je ode dneška průjezdný bez omezení. Ústecký kraj k dnešnímu dni zahájil veřejnou sbírku na odstraňování povodňových škod. Příspěvky lze zasílat na konto POVODNĚ 2013 – Ústecký kraj s číslem 22229922/0800. Rada kraje také dnes schválila přidělení zakázky na svoz povodňových odpadů vybraným společnostem. Zítřejším dnem tedy budou připraveny odpad odvážet a likvidovat.

Informace pro občany včetně dopravních omezení a úprav jízdních řádů jsou k dispozici na www.kr-ustecky.cz v sekci POVODNĚ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…