Břeclav: Komenského nábřeží uzavře rekonstrukce

24.03.2023 7:35 | Tisková zpráva

Rekonstrukce nábřeží Komenského vstupuje do další fáze. Vodovody a kanalizace během ní dokončí výměnu kanalizace a vodovodu, město Břeclav pak naváže rekonstrukcí povrchu vozovky, chodníků a výměnou veřejného osvětlení. Do konce roku bude ulice, kde v minulosti docházelo k haváriím kanalizace i propadům vozovky, kompletně opravená.

Břeclav: Komenského nábřeží uzavře rekonstrukce
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

Práce uzavřou komunikaci v obou směrech od nájezdu z ulice 17. listopadu až po křižovatku k poliklinice. Uzavírka potrvá od 3. 4. 2023 do 30. 11. 2023. Počítat s ní musí i návštěvníci nemocnice a polikliniky. Hlavní objízdná trasa povede po ulici 17. listopadu, třídě 1. máje a ulici U Nemocnice. Navede na ni dopravní značení.

Obyvatelé ulic, sousedících s opravovaným nábřežím, mohou využít také objízdné trasy po ulici bří. Mrštíků. Tato ulice bude částečně zjednosměrněna, a to konkrétně od křižovatky s Fintajslovou po křižovatku s Růžičkovou. Ve zbytku ulice zůstane provoz obousměrný. Pro rezidenty bude v ulici bří. Mrštíků obnovena možnost parkování. Vjezd do ulice Čermákova bude možný pouze ze směru od ulice Sladová.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38686 lidí

Uzavírka zapříčiní podstatný zásah do autobusové dopravy, regionální autobusy nebudou po dobu uzavírky k nemocnici zajíždět. Jedná se konkrétně o autobusy 574 a 542. Cestující budou moci přestoupit na náměstí TGM na autobus MHD, kterým se dále k poliklinice a nemocnici dostanou. Nelze však zaručit ideální návaznost spojů. Autobusy MHD budou využívat objízdnou trasu po třídě 1. máje a ulici U Nemocnice.

Uzavírka se výrazně dotkne provozu linek 564 a 569, kterým budou zrušeny autobusové zastávky Břeclav, Dům kultury, Břeclav, Průmyslová škola a Břeclav, poliklinika. Obě tyto linky budou obsluhovat zastávku Břeclav, nemocnice, a to pouze ve směru jízdy od třídy 1. máje a jen některými spoji. N

a dobu uzavírky byly zpracovány výlukové jízdní řády. Dopravu cestujících k lékaři zajistí také linky 562 a 568. Parkoviště za kulturním domem zůstane dostupné. Řidiči se na ně dostanou jednosměrným nájezdem z ulice 17. listopadu vedle Domu školství. Výjezd bude nově možný pouze do ulice Čermákova, kde bude zřízen provizorní nájezd a výjezd přes zeleň a chodník.

Zákres situace výlukové jízdní řády najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…