Břeclav: Nová přístavba Domova seniorů byla zkolaudována

12.12.2020 17:02

V pátek byla zkolaudována největší investice Města Břeclav v tomto volebním období. Nová přístavba Domova seniorů stála přes 114,5 milionu korun.

Břeclav: Nová přístavba Domova seniorů byla zkolaudována
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

Město Břeclav vložilo do výstavby téměř 71 milionů, získaná dotace z ministerstva práce a sociálních věcí byla bezmála 44 milionů korun. "Díky těmto financím se nám podařilo v Břeclavi vybudovat špičkové zázemí pro stravování téměř 1000 strávníků. Jsem rád, že můžu poděkovat všem, kteří nám s tím pomohli, a věřím, že v naší spolupráci budeme pokračovat," uvedl dnes starosta Svatopluk Pěček.

Anketa

Pojedete na Vánoce k příbuzným?

41%
54%
hlasovalo: 13631 lidí

„Otevíráme budovu, která bude sloužit Břeclavákům po další desetiletí. Nová kuchyně a další příslušenství byly postaveny za přispění dotace ministerstva práce a sociálních věcí a je asi největší investicí v Břeclavi na poslední minimálně dekádu,“ řekl místostarosta Jakub Matuška. „Ne každý den se realizují investice v takovém rozsahu a my jsme rádi, že se nám projekt podařilo dnes dotáhnout do úspěšného konce," dodal místostarosta.

Součástí přístavby jsou také sklady, garáže, nájezdové rampy pro zásobování, moderní vzduchotechnika i parkovací místa. „V naší moderní kuchyni chystáme denně 200 snídaní a večeří a každý den vaříme asi 700 obědů. Obědy připravujeme nejen pro klienty Domova seniorů, ale také pro Remedii a Charitu. Jídla rozvážíme do výdejen pro seniory v Břeclavi, Poštorné i Charvátské Nové Vsi, a vozíme obědy také seniorům domů. O tuto službu je velký zájem a denně takto rozvezeme asi 200 obědů,“ uvedla zástupkyně ředitele Domova seniorů Marcela Pardovská.

Držíme palce, aby nový provoz ulehčil práci všem, kteří se o naše seniory starají a moc jim děkujeme.

Slavnostního stříhání pásky se zúčastnili starosta Svatopluk Pěček, místostarostvé Jakub Matuška a Richard Zemánek, ředitel Domova seniorů David Malinkovič, předseda krajského Výboru sociálního a zdravotního Vojtěch Pospíšil a zástupce sdružení stavebních firem pan Wachal.

Rekonstrukce Domova seniorů začala v červnu loňského roku a v další modernizaci objektu se bude pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…