Břeclav: Nové ulice mají jména

11.11.2019 9:16

Růžová a Lipky - takové názvy ponesou dvě nové ulice, které vznikají ve Staré Břeclavi. Návrh městských radních v souladu s pravidly na pojmenovávání ulic odsouhlasili ve středu 6. listopadu břeclavští zastupitelé. V městské části Stará Břeclav vznikají dvě nové lokality pro výstavbu rodinných domů a pro potřeby evidence obyvatel bylo nutné zvolit názvy těchto budovaných ulic.

Břeclav: Nové ulice mají jména
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

Odbor kanceláře tajemníka oslovil obyvatele města, aby předložili své vlastní návrhy v rámci veřejné ankety. Anketa byla uveřejněna v měsíčníku Radnice, na webu a facebooku města Břeclav. Celkem bylo přijato 80 návrhů na pojmenování ulic. Většina návrhů (62) se vztahovala k nové lokalitě za Domem s pečovatelskou službou a nejčastějším návrhem na pojmenování ulice byl návrh Růžová (celkem 24). Zbylé návrhy získaly podporu mnohem menší – ulice Synergická 12 hlasů a ulice Ypsilonka 8 hlasů. Patnáct obdržených návrhů se týkalo lokality zvané Šustárky. Většina návrhů měla spojitost s lípami, které jsou vysázeny na blízké hrázi řeky Dyje. Nejčastěji se opakovalo označení ulice Lipky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…