Břeclav: Syslům se na letišti daří

28.07.2021 17:59

Před rokem vypustili pracovníci Agentury ochrany přírody a krajiny (AOPK) ve spolupráci s brněnskou zoo na letišti v Břeclavi dvacet syslů. A to v rámci návratu tohoto kriticky ohroženého druhu do volné přírody.

Břeclav: Syslům se na letišti daří
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

Kolonie syslů v Břeclavi totiž byla před vyhynutím. Po roce se zdá, že syslí kolonie přečkala dlouhý a vlhký nástup jara bez větší úhony a že se jí daří dobře. Pracovníci letiště při kontrolách a přikrmování napočítali mezi deseti a patnácti kousky tohoto ohroženého hlodavce, což je velmi dobrá zpráva.

Před pár dny pracovníci AOPK a Zoo Brno do kolonie přidali další dvacítku syslů. Během roku stav kolonie zkontrolují, a pokud se syslům u Břeclavi bude nadále dařit, nebude nutné ji příští rok doplňovat.

Na letišti u Břeclavi mají sysli ideální podmínky. Nory mají mimo vzletovou a přistávací dráhu, a případná kolize s letadly je tak vyloučena. Na letišti mají díky pravidelně udržovanému povrchu výborný rozhled a jsou včas schopní zareagovat a schovat se před dravci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…