Brno: DRFG Aréna prošla modernizací

21.07.2019 18:28

Studenti a hokejisté mají sice prázdniny, v DRFG Aréně se přesto přes léto tvrdě pracovalo. Tato víceúčelová hala prošla rozsáhlou modernizací. Kvůli bezpečnosti hráčů byly nainstalovány nové mantinely včetně plexiskel, střídaček, trestných lavic, časoměřičů a sítí. Rovněž byla provedena výměna nouzového osvětlení a osvětlení hokejové haly.

Brno: DRFG Aréna prošla modernizací
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

V tuto chvíli má brněnský hokejový stánek nejmodernější mantinely i osvětlení v celé České republice. Investice do mantinelů a nezbytného vybavení byla nutná kvůli změnám pravidel Mezinárodní hokejové federace IIHF. Výměna stála 5,8 mil. Kč a byla hrazena z prostředků společnosti STAREZ – SPORT, a. s. Byla dokončena podle plánu v polovině července. Nové osvětlení pak financovalo město Brno, a to částkou přes 5 mil. Kč.

„Nové osvětlení bylo nutné nejen pro vylepšení požitku ze sledování hry, ale také pro snížení nákladů na provoz haly. Také pomůže ke kvalitnějším televizním přenosům,“ uvedl první náměstek primátorky města Brna Petr Hladík.

Arénu nyní čeká výstavba cca 35 parkovacích míst mezi stadionem a krasobruslařskou halou. Vznikne tu i automatická vjezdová brána, skrz kterou projedou díky nové dlažbě také autobusy. Tyto úpravy vyjdou na 1,8 mil. Kč. a budou dokončeny na začátku září 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…