Brno: Dotace pokryje část nákladů za úpravu zeleně v Žabovřeskách

21.06.2021 8:35

Na projekt, jehož cílem je zlepšení veřejné zeleně v okolí bytových domů v Žabovřeskách, získalo město dotaci Ministerstva životního prostředí ČR. Podmínky dotace ve výši 700 tisíc korun dnes brněnští radní doporučili zastupitelstvu k odsouhlasení. Oblast vymezená ulicemi Klímova, Korejská, Jindřichova a Zborovská získá novou výsadbu i mobiliář.

Brno: Dotace pokryje část nákladů za úpravu zeleně v Žabovřeskách
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Projekt „Úprava a dosadba vegetace na ulici Klímova v MČ Brno Žabovřesky, část A“ se zabývá celkem 5 370 m2 plochy mezi ulicemi Klímova, Korejská, Jindřichova a Zborovská. „Už na jaře pracovníci upravili stromy řezem korun a zmladili živé ploty i samostatné stojící keře. Nyní je v plánu ještě dosadba stromů, zejména lip a javorů, ale také ovocných druhů. Dosadí se i keře, přičemž budou vybrány takové druhy, které jsou blízké zvolené lokalitě. Nakonec je v plánu také výsadba cibulovin, výměna nefunkčního mobiliáře za nový, úprava trávníků a v neposlední řadě také instalace ptačích budek,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Předpokládané celkové rozpočtové náklady dosahují 2 024 029 korun. Dotace pokryje 700 000 korun. O zbylou část nákladů se rovným dílem podělí statutární město Brno a městská část Brno-Žabovřesky. Projekt je součást obnovy veřejné zeleně, kterou po etapách připravuje městská část Brno-Žabovřesky. První dvě etapy již byly zrealizovány a nyní zde probíhá následná péče o nově zasazené keře a stromy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…