Brno: Filmaři mají dveře otevřené, zastupitelé schválili nadační fond

07.10.2017 11:39

Deset milionů na podporu filmové tvorby v regionu poskytne město Brno a Jihomoravský kraj. Založení Jihomoravského filmového nadačního fondu posvětili brněnští zastupitelé.

Brno: Filmaři mají dveře otevřené, zastupitelé schválili nadační fond
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Včerejší zastupitelstvo schválilo zřízení Jihomoravského filmového nadačního fondu. Město i kraj do něj vloží shodně po pěti milionech.

Prostředky z nadačního fondu mají motivovat filmaře, aby si pro natáčení volili jako lokaci Brno nebo jihomoravský region. Vzniklé audiovizuální snímky, ať už celovečerní filmy, seriály či krátké online série, přispějí k propagaci Brna a kraje v širokém slova smyslu. Samotné natáčení pak pomůže vytvořit pracovní místa v kreativním průmyslu a přináší impuls celé místní ekonomice.

Brno se profiluje jako moderní kulturní metropole

„Brno tím zároveň drží krok s dalšími městy České republiky. Filmové fondy obdobného rozpočtu již fungují v Praze a nově rovněž ve Zlíně. Vznik fondu plánují i v Ostravě,“ vypočítává manažerka Filmové kanceláře Brno Ivana Košuličová. „Brno se tímto činem profiluje jako moderní kulturní metropole. Chceme si budovat značku ‚film friendly‘ regionu, kam se filmaři rádi vracejí a spolupracují s místními institucemi a profesionály,“ doplnila.

Pro podporu audiovizuálního průmyslu Brno již dříve zřídilo Filmovou kancelář, která slouží producentům jako kontaktní místo ohledně možností natáčení v Brně. Nadační fond pro ně má být další pobídkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…