Brno: Girlandy čtyřikrát jinak. Návrhy slavnostního osvětlení ulic uvidíte na výstavě

01.04.2022 13:55 | Tisková zpráva

Slavnostní osvětlení ulic v centru Brna je historicky spjato s pořádáním veletrhů, dnes patří ke každodennímu koloritu a řada lidí je už možná ani nevnímá. Změny, která by měla nastat ještě letos, si ale všimnou určitě.

Brno: Girlandy čtyřikrát jinak. Návrhy slavnostního osvětlení ulic uvidíte na výstavě
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Po zhruba 70 letech se pouliční girlandy dočkají nového vzhledu. Soutěžní návrhy na jejich podobu představuje výstava v Urban centru na Staré radnici, která potrvá do 20. května.

Nová podoba se týká 36 girland na České, Středově, Běhounské, Kobližné a Masarykově. Vítězný návrh z designérské soutěže vzešel od studia VISUALOVE. Odkazuje na vizuál města Brna a porota ocenila, jak s ním dokáže skvěle variabilně pracovat.

Nově navržené girlandy by měly podle zadání vycházet ze současných technologických možností a měly by být uzpůsobené pro provoz a snadnou údržbu ve veřejném prostoru. Jejich primárním účelem je však především přispět k vizuální kultivaci brněnských ulic a k tvorbě a šíření „značky“ města.

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 30. 3. 2022)

70%
27%
hlasovalo: 23469 lidí

První fáze soutěže byla přístupná všem potenciálním účastníkům bez omezení, zapojilo se do ní deset soutěžících. Do druhé fáze pak porota složená z odborníků a zástupců města vybrala čtyři nejlepší soutěžní návrhy, jejichž autoři byli vyzváni k dopracování projektu. Právě tyto čtyři návrhy jsou momentálně k vidění v Urban centru.

Urban centrum se nachází na Mečové 5, je přístupné ve všední dny od 10 do 18 a vstup na výstavy je zdarma. Na aktuální expozici Brněnské neony se lidé mohou přijít podívat až do 20. května. Více informací najdete ZDE.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.